(©AFP)
(©AFP)

Igrač za velika dela i to (skoro) svi vide: Za vaterpolo vanzemaljca vredi platiti fudbalsko obeštećenje

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.07.23. | 12:21

Neverovatan turnir Nikole Jakšića…

Više nikakva dilema ne postoji – Nikola Jakšić je lider nove generacije srpskih vaterpolista. Srbija je u Fukuoki u centralnom beku dobila novog vođu. Preuzimao je odgovornost, pogađao, gradio napade, stigao i da odradi rudarski posao pred svojim golom i realizovao peterac.

Nikola Jakšić će biti veliki adut srpske reprezentacije i u polufinalu, Svetsko prvenstvo igra bez greške. Tačan je kao švajcarski sat. I kada nema nagrade za najkorisnijeg igrača utakmice, pravi je MVP. Saigrače čini boljim, uliva im sigurnost i lopta je kod njega u kriznim momentima. Slična stvar važi i za Strahinju Rašovića, upravo su se doskorašnji saigrači smenjivali na mestu za slikanje sa mini-peharima.

Izabrane vesti

Odluka zvaničnika je bila da MVP nagradu za meč četvrtfinala između Srbije i Italije dodele Strahinju Rašoviću. Sve skupa postigao je pet golova, imao ukradenu loptu i jednu ulovljenu kod sprinta. I nije neka greška kada se čoveku koji je sve to uradio i realizovao odlučujući peterac dodeli prizanje, ali ugledni specijalizovani portal Totalwaterpolo imao je nešto drugačije viđenje situacije.

Za najkorisnijeg igrača Totalwaterpolo je proglasio srpskog kapitena Nikolu Jakšića, i sve zanimljivim vizualom podsetio na događaje koji su prethodili Svetskom prvenstvu.

Nikola Jakšić ima klub, ali i nerazjašnjenu situaciju. I možda mu je baš ona dala ekstramotivaciju na Svetskom prvenstvu. U Novom Beogradu su bili nezadovoljni partijama koje je pružao, praktično su ga stavili na transfer-listu. Poručeno je da u novoj sezoni neće biti u konkurenciji za tim, osim ako se ne “dokaže” na planetarnom šampionatu i ljude u klubu ubedi da treba ponovo da ga uključe u dešavanja.

Pride, data je još jedna solucija igraču i zainteresovanima za njegove usluge. Mogu da otkupe njegov ugovor za 150.000 evra! Postavljena je cena u rangu fudbalskog obeštećenja, što malo ko može da plati.

Nakon svega viđenog, logično bi bilo da Nikola Jakšić bude uključen u klupska dešavanja i ponovo bude deo tima. Jer, odreći se vaterpolo vanzemaljca, bilo bi suludo. Predstavljalo bi to pucanj u noge. A, možda se neko i odluči po završetku Svetskog prvenstva da otkupi ugovor.

Boljeg igrača na tržištu u avgustu niko neće naći.


tagovi

Svetsko prvenstvo u vaterpoluvaterpolo reprezentacija SrbijeVK Novi BeogradNikola Jakšić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara